22:45 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1108)
0 03
Βρείτε μας

Δράση ανέλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Από αύριο και για μία εβδομάδα, η χώρα επιστρέφει στο αυστηρό lockdown που ίσχυε πριν τις γιορτές.

Επιστροφή στο αυστηρό lockdown που ίσχυε πριν τις γιορτές ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θέτοντας ως στόχο το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

Συνεπώς, μετά και από τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, η ημερομηνία - στόχος για την επιστροφή στα θρανία τίθεται η 11η Ιανουαρίου και αποκλείεται η - μέχρι πρότινος επίσης πιθανή ημερομηνία - 8η Ιανουαρίου που βρισκόταν στο «τραπέζι».

Επιβεβαιώνοντας τα όσα διεμήνυε η κυβέρνηση, εδώ και καιρό, ότι δηλαδή το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 06:00 το πρωί, μέχρι τις 11 Ιανουαρίου στις 06:00 το πρωί, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχε επιτραπεί για την εορταστική περίοδο. 

«Από αύριο, λοιπόν, και για μια εβδομάδα, κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια. Αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες. Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι. Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό. Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας» σημείωσε μεταξύ άλλων. 

«Στόχος», όπως είπε, «είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η επιτροπή λοιμωξιολόγων, χωρίς αποτέλεσμα, μεταθέτοντας την απόφαση για την προσεχή Δευτέρα. 

Επικρατέστερες ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων φέρονταν να είναι, μέχρι πρότινος, είτε η 8η Ιανουαρίου είτε η 11η Ιανουαρίου, με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν όριο μαθητών στις τάξεις, αλλά και μαζικά τεστ για τον κορονοϊό, ούτως ώστε η επιστροφή στα θρανία να γίνει με ασφάλεια. 

Εξηγώντας τα σημεία που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους, και από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε ότι αυτά που προβληματίζουν τους ειδικούς είναι η εικόνα της πανδημίας παγκοσμίως, το θέμα κινητικότητας στις γιορτές και το ζήτημα αναζωπύρωσης σε συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως είπε, μιλώντας στον ANT1, εφ'όσον το άνοιγμα των σχολείων θα είναι οριζόντιο, οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί, καθώς κρίσιμο σημείο είναι η πληρότητα στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ. 

«Τα νέα κρούσματα παραμένουν ακόμα σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται. Τα νοσοκομεία μας εξακολουθούν να νοσηλεύουν μεγάλο  αριθμό ασθενών» υπογράμμισε, άλλωστε, και ο Στέλιος Πέτσας. 
Θέμα:
Lockdown (1108)
Tags:
Στέλιος Πέτσας, lockdown, κορονοϊός, άνοιγμα σχολείων, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK