03:00 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1065)
0 06
Βρείτε μας

Για τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τις 3 έως τις 11 Ιανουαρίου μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή είχε περισσότερο προληπτικό χαρακτήρα.

Για απόφαση προληπτικού χαρακτήρα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για αυστηρότερο lockdown από τις 3 έως τις 11 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού είναι αργή με τις μέρες των γιορτών να φέρνουν χαλάρωση παρά το γεγονός ότι η αίσθηση που υπάρχει είναι πως δεν υπήρξαν σοβαρές παραβιάσεις των μέτρων προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι μια πρώτη αποτύπωση των στοιχείων για τις γιορτές θα φανεί από Δευτέρα, γι' αυτό και οι αποφάσεις για τα σχολεία αναβληθήκαν για εκείνη τη μέρα. 

«Προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με ασφάλεια και να μη γίνει πρόωρα. Η κυβέρνηση προέβη στην απόφαση [για λοκντάουν] για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Σημείωσε επίσης την έντονη ανησυχία των επιστημόνων σχετικά με την επανέναρξη των σχολείων, και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων που ενδέχεται να «πιέσουν το ΕΣΥ». Τόνισε δε, ότι το προσωπικό των νοσοκομείων είναι «εξαντλημένο ψυχικά και σωματικά και το ΕΣΥ τείνει να γίνει μονοθεματικό».

«Δεν είμαστε στα επίπεδα του πρώτου lockdown [...] 26 Οκτωβρίου είχαμε διψήφιο αριθμό νοσηλευομένων στις εντατικές, και τώρα έχουμε 430, υπολείπεται κατά τι όλων των ΜΕΘ που είχαμε πριν δύο χρόνια και είναι αργή η αποκλιμάκωση».

Σε ότι αφορά την μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στην Βρετανία εκτίμησε ότι «θα δούμε το νέο στέλεχος και στη χώρα μας» ενώ για τον εμβολιασμό του πληθυσμού υπογράμμισε πως θα πρέπει «να ενισχυθει» και πως «αν συμπέσει με χαμηλή κυκλοφορία του ιού, τότε τα αποτελέσματα θα είναι βέλτιστα».

Θέμα:
Lockdown (1065)
Tags:
κρούσματα, μέτρα προστασίας, lockdown, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK