15:23 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1181)
0 02
Βρείτε μας

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους διαψεύδει ότι τίθεται θέμα αναβολής ή ματαίωσης των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί «συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα εννέα νοσοκομεία της χώρας». 

Στο πλαίσιο αυτό, διέψευσε ότι υπάρχει θέμα «αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

«Μέχρι σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα νοσοκομεία της χώρας είναι προεροιμασμένα με τον μαζικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού να ξεκινά «από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 νοσοκομεία. Με βάση το σχέδιο ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά.

Στο μεταξύ, την ίδια μέρα αναμένεται να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1181)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός, εμβόλιο, Υπουργείο Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK