18:16 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2511)
0 0 0
Βρείτε μας

Η επιδημιολογική κατάσταση θα αξιολογηθεί τη Δευτέρα (04/01), όπως επεσήμανε, το Σάββατο (02/01), ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσάκρης, και τόνισε πως τίποτα δεν είναι απόλυτο ως προς το άνοιγμα των σχολείων ενώ είπε πως τα αυστηρότερα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής, δήλωσε, το Σάββατο (02/01), πως «τίποτα δεν είναι απόλυτο ως προς το άνοιγμα των σχολείων» και σημείωσε πως είναι είναι πιο εύκολη η λήψη απόφασης για την επαναλειτουργία των Δημοτικών.

Συγκεκριμένα, ο Τσακρής είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, το Σάββατο (02/01), είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτηριστικά επεσήμανε το εξής:

«Όσο το δυνατόν να αποτρέψουμε τα πισωγυρίσματα, βέβαια τίποτα δεν είναι προβλέψιμο σε αυτή την πανδημία».

Στη συνέχεια, ο Τσακρής ανέφερε πως «από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άνοιγμα» και, τη Δευτέρα (04/01), θα γίνει αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν να κάνουν με τα Χριστούγεννα και που σίγουρα θα δείξουν την τροπή της κατάστασης.

Επίσης, ο καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε ότι η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τον Νοέμβριο οπότε και το «κύμα» της πανδημίας έφτασε στην κορύφωσή του, αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζεται προσοχή, γιατί υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Τέλος, ο Τσακρής δήλωσε:

«Καθώς προχωράμε προς τον χειμώνα, η μεταδοτικότητα του ιού θα είναι πιο εύκολη».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2511)
Tags:
Αθανάσιος Τσακρής, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK