02:58 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1065)
0 01
Βρείτε μας

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, αλλά και όλες οι δραστηριότητες που κλείνουν από σήμερα και οι οποίες είχαν ανοίξει την περίοδο των γιορτών.

Σε αυστηρό lockdown εισέρχεται, από σήμερα και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, η χώρα, με στόχο στο πέρας της περιόδου αυτής να μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία. 

«Μένουμε ξανά σπίτι. Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό. Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας» διεμήνυσε ακόμη ο ίδιος» διεμήνυσε, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοινώνοντας τα αυστηρότερα μέτρα που τίθενται σε ισχύ. 

«Στόχος», όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, «είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους».

Όπως έγινε γνωστό, κυβερνητικός στόχος είναι να μπορέσουν να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Πάντως, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής, ξεκαθάρισε πως «τίποτα δεν είναι απόλυτο ως προς το άνοιγμα των σχολείων», επισημαίνοντας πως είναι πιο εύκολη η λήψη απόφασης για την επαναλειτουργία των Δημοτικών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπενθύμισε ότι όποια απόφαση σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η επιτροπή λοιμωξιολόγων, χωρίς να λάβει απόφαση για την επιστροφή στα θρανία.  

Οι εκπαιδευτικοί, εν τω μεταξύ, ζητούν όριο μαθητών στις τάξεις, αλλά και μαζικά τεστ για τον κορονοϊό, ούτως ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με ασφάλεια. 

Σε ό,τι αφορά το πλάνο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται προς το τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου, οπότε και θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Θέμα:
Lockdown (1065)
Tags:
Αθανάσιος Τσακρής, κορονοϊός, lockdown, άνοιγμα σχολείων, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK