14:47 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1063)
0 04
Βρείτε μας

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι οι χειρότεροι μήνες, τόνισε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

Για την κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί, μετά τις γιορτές, προειδοποίησε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, σημειώνοντας ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος αναμένεται να είναι οι χειρότεροι μήνες

Ο καθηγητής κ. Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για δύο δύσκολους μήνες σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι το «βαθύ σκοτάδι πριν το φως».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική απόφαση για επιστροφή σε αυστηρό lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα διάδοσης του κορονοϊού δίνεται αντιληπτό με 15 ημέρες καθυστέρηση.

«Φοβόμαστε τι θα δούμε» είπε ο ίδιος, παραπέμποντας στα μέσα Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. 

Ο κ. Σύψας συνέστησε ψυχραιμία, παρατηρώντας ότι «βρισκόμαστε σε μια κόκκινη γραμμή», ενώ έφερε ως παραδείγματα τις περιπτώσεις της Βρετανίας και των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «φρικτή κατάσταση», την οποία όπως είπε, «δεν θέλουμε να δούμε στην Ελλάδα». 

Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε ότι μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου βρισκόμαστε στον «ύψιστο συναγερμό», ενώ η Αττική αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο των ειδικών. Άλλωστε, όπως είπε, παράλληλα με τη Δυτική Αττική, υπάρχουν και άλλες περιοχές που οι λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν στενά, καθώς δημιουργούν ιδιαίτερες ανησυχίες. 

Για το άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε ότι το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Όπως ανέφερε, η εισήγηση των ειδικών θα στηρίζεται στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. «Θέλουμε να ανοίξουν με ασφάλεια και όχι να ανοιγοκλείνουν» τόνισε συγκεκριμένα για τα σχολεία.

Σε σχέση με τα εμβόλια, επεσήμανε ότι η χρήση μάσκας συνιστάται και μετά τον εμβολιασμό, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι δεδομένη ούτε η προσέλευση του κόσμου για εμβολιασμό, ούτε ο εφοδιασμός. 

Θέμα:
Lockdown (1063)
Tags:
Αττική, σχολεία, πανδημία, κορονοϊός, Νίκος Σύψας, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK