11:53 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1163)
0 01
Βρείτε μας

Άνοιγμα των σχολείων πιο αργά από την 11η Ιανουαρίου προκρίνει ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για την απόφαση της κυβέρνησης.

Την ανησυχία του για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Ο ίδιος, μιλώντας στο Open, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τα σχολεία είναι δύσκολο να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το άνοιγμα - κλείσιμο σχολείων έπρεπε να είχε γίνει τον Οκτώβριο». «Θα ήμασταν καλύτερα τώρα», όπως είπε.

Όπως επεσήμανε, «το 11/1 είναι ακόμα υψηλού κινδύνου ημερομηνία. Είναι νωρίς. Από τις 20-25 Γενάρη θα φανεί η περαιτέρω αύξηση. Ασφαλέστερο είναι να συζητάμε για μετά τις 20 του μήνα, ίσως και 25 που είναι Δευτέρα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι προκαλεί ανησυχία η αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ που γίνεται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.

«Στα κρούσματα, η αποκλιμάκωση έχει αρχίσει κι αυτή να μειώνεται. Κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος πραγματικά χαλάρωσε. Καλώς λοιπόν η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα. Αν το αφήναμε να προχωρήσει, θα είχαμε αντιστροφή πορείας και δεν έχουμε πολυτέλεια να συμβεί αυτό στις ΜΕΘ. Μάλλον έδρασαν προληπτικά. Καλά έκαναν και πήραν το μέτρο» σημείωσε. 

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε, σήμερα, ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου. 

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι στόχος της επιστροφής στο αυστηρό lockdown είναι να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, ενώ σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες, αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα που θα προκύψει τις προσεχείς ημέρες. 

Θέμα:
Lockdown (1163)
Tags:
κορονοϊός, άνοιγμα σχολείων, lockdown, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK