01:18 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1081)
0 01
Βρείτε μας

Σε «συναγερμό» βρίσκεται η χώρα μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου, εν αναμονή των επιδημιολογικών δεδομένων των επόμενων ημερών που θα κρίνουν και το τι μέλλει γενέσθαι με τις δραστηριότητας και υπηρεσίες που μένουν κλειστές.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα της προσεχούς περιόδου θα δείξουν τον όποιο αντίκτυπο στα κρούσματα από τη χαλάρωση των γιορτών.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένουν τα στοιχεία των επόμενων ημερών, εκφράζοντας φόβους για το ενδεχόμενο μεγάλης διασποράς του κορονοϊού, η οποία θα φανεί στα μέσα του Ιανουαρίου. 

«Μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου θα είμαστε στον ύψιστο συναγερμό, ειδικά στην Αττική» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος αναμένεται να είναι οι χειρότεροι μήνες. 

Πράγματι, οι ανησυχίες των ειδικών επικεντρώνονται στην Αττική, η οποία συνεχίζει να διατηρεί τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, τις οποίες παρακολουθούν στενά. 

Άλλωστε και σε ό,τι αφορά τα σχολεία, η σύσταση των ειδικών είναι να ανοίξουν με ασφάλεια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, οπότε και λήγει το αυστηρό lockdown. 

Οι αποφάσεις για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, εντούτοις, θα ληφθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται προς το τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου

Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία, σκοπός είναι πάντως, όπως έχουν διαμηνύει κυβερνητικές πηγές, να επανέλθει και η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. 

Θέμα:
Lockdown (1081)
Tags:
πανδημία, Αττική, κορονοϊός, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK