06:26 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2451)
0 05
Βρείτε μας

Για τη λογική της κυβέρνησης πίσω από την αυστηροποίηση του lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχει καμία έναρξη δραστηριοτήτων που να είναι απολύτως ασφαλής χωρίς το εμβόλιο.

Για το σκεπτικό της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την επιβολή αυστηρότερου lockdown μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ότι μόνο η κινητικότητα που προκλήθηκε από το click away το επιδημιολογικό αποτύπωμα αύξησε τα κρούσματα κατά περίπου 8 με 9%.

«Δεν υπάρχει καμία έναρξη δραστηριοτήτων που να είναι απολύτως ασφαλής χωρίς εμβόλιο, το αποτύπωμα μπορεί να υπάρχει, αλλά πρέπει να είναι μικρό και διαχειρίσιμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει αυστηρό lockdown ώστε η όποια χαλαρότητα οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων κατά τη διάρκεια των εορτών «να ισοσταθμιστεί, να μην έχω και αυξημένες μετακινήσεις στα Φώτα, και να πάω σε άνοιγμα σχολείων σε επιδημιολογικά κάπως ουδέτερη κατάσταση ή κατάσταση μειωμένου επιδημιολογικού φορτίου».

Παράλληλα, ο ειδικός επισήμανε ότι «την επόμενη Παρασκευή πρέπει να εκτιμηθεί πού θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση και να πάρουμε τις αποφάσεις για τις υπόλοιπες δραστηριότητες για την άλλη Δευτέρα» όπως εξήγησε.

Σε ότι αφορά την αύξηση της κινητικότητας λόγω click away ο καθηγητής σημείωσε ότι η κυβέρνηση γνώριζε πως θα γίνει αυτό και ότι σε Βρετανία και Γαλλία το άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων προκάλεσε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

«Ο ιός δεν συγχωρεί, πάμε σε πιο κρύες μέρες, και η μεταδοτικότητα θα αυξηθεί καθώς θα είμαστε μέσα στα σπίτια μας. Χρειάζεται πολύ προσοχή και κουράγιο για να αντέξουμε έως ότου το εμβόλιο να λύσει το πρόβλημα [...] Δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό» πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Καταληκτικά, υπογράμμισε ότι η Τρίτη και η Παρασκευή θα είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές μέρες για να δούμε πώς πηγαίνει η επιδημία στη χώρα μας διότι «τις προηγούμενες μέρες τα τεστ ήταν λιγότερα και λιγότεροι πολίτες προσέρχονταν για να υποβληθούν λόγω εορτών».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2451)
Tags:
σχολεία, click away, COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK