Σε συνολικά 40 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, ενώ βεβαίωσε 1.279 παραβάσεις των μέτρων περιορισμού διάδωσης του κορονοϊού, χθες 2 Ιανουαρίου, στο σύνολο της επικράτειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 40 συλλήψεις αφορούν παράβαση κανόνων λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και ιδιωτικές συναθροίσεις.
Από τους 65.301 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, οι 12.274 έγιναν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 420.000 ευρώ, ενώ τρεις επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους για διάστημα 15 ημερών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συλλήψεις και τα πρόστιμα κατανέμονται ως εξής:
- Στην Αττική, σύλληψη δύο ατόμων σε οίκο ανοχής, επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο.
- Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη προσωρινά υπευθύνου ταβέρνας και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας.
- Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ.
- Στo Νότιο Αιγαίο, σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπευθύνου, επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας σε καφετέρια.
Όσον αφορά ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές παρόμοιες παραβάσεις:
- Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.
- Στην Αττική, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε τέσσερις διοργανωτές ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε συνολικά 17 άτομα που συμμετείχαν στις συναθροίσεις.
- Στην Κρήτη, συνελήφθησαν 19 άτομα και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα γιατί συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάθροιση μέσα σε επιχείρηση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα 13 από τα 19 άτομα κατηγορούνται και για παράνομο τυχερό παιχνίδι. Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.
- Στο Νότιο Αιγαίο, συνελήφθησαν οκτώ άτομα για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστος, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 956 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Όσον αφορά τη μη χρήση μάσκας και συναφείς παραβάσεις, ανήλθαν σε 292 και επιβλήθηκαν 285 πρόστιμα των 300 ευρώ και επτά των 150 ευρώ.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)