15:36 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2449)
0 01
Βρείτε μας

Xωρίς διακοπή συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Μάλιστα, όπως ανέφερε, σήμερα μέχρι τις 15:00 είχαν γίνει 572 νέοι εμβολιασμοί.

Σε τρεις φάσεις θα διεξαχθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών που ξεκινάει από αύριο ενώ μέχρι τις 15:00 σήμερα έγιναν 572 νέοι εμβολιασμοί σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Από τις 27 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε η επιχείρηση «Ελευθερία» έως σήμερα έχουν γίνει συνολικά 3.779 εμβολιασμοί

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε, ότι το διάστημα από 4 έως 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας καθώς και στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Σημειώνεται επίσης ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα γίνει σε τρεις φάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, στα εννέα νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς, από αύριο θα προστεθούν ακόμη 42. Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν ακόμη 55 και έως τις 12 του μηνός θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Επιπλέον, στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται σταδιακά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου προστίθενται και πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία ενώ ξεκινά και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα. 

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 100.000 άτομα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2449)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, εμβολιασμός, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK