15:27 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2454)
0 12
Βρείτε μας

Έντονη είναι η ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα έξι περιοχών της Αττικής, οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών ώστε να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Έξι περιοχές της Αττικής βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών όσον αφορά την κινητικότητα και τον συνωστισμό στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού για την εξάπλωση της πανδημίας κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για το Ζεφύρι, τον Ασπρόπυργο, το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι.

Σημειώνεται ότι στην Αττική τα νούμερα των κρουσμάτων παραμένουν καθημερινά τριψήφια γεγονός που διαμορφώνει μια δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση.

«Η Αττική είναι μια από τις ζώνες που έχουμε στραμμένο το βλέμμα και η προσοχή μας είναι τεταμένη στην περιοχή και είναι από τις βασικές περιοχές που θα δούμε για να πάρουμε αποφάσεις για τη συνέχεια» ανέφερε την Πρωτοχρονιά ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Παράλληλα, η εφαρμογή αυστηρότερου lockdown στο σύνολο της επικράτειας φέρνει νέα δεδομένα, με την αστυνομία να αλλάζει τα σχέδιά της για τους ελέγχους και τα μπλόκα. Αναπτύσσονται συνολικά 34 αστυνομικά μπλόκα καθημερινά στην Αττική με τα 20 από αυτά να έχουν στόχευση στις προαναφερθείσες επιβαρυμένες περιοχές.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 390 κρούσματα και 36 θανάτους. Από αυτά, τα 124 εντοπίζονταν στην Αττική:

  • 37 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών,
  • 23 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών,
  • 19 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής,
  • από 14 κρούσματα στις ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών και Νοτίου Τομέα Αθηνών,
  • επτά κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2454)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα, lockdown, Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK