22:16 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1054)
0 01
Βρείτε μας

Στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων στάθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, την Κυριακή (03/01), και είπε πως αν τα δεδομένα είναι επιβαρυμένα έως τις 10 Ιανουαρίου, πρέπει να «παγώσει» η σχετική κυβερνητική απόφαση.

Για «πάγωμα» της απόφασης περί ανοίγματος σχολείων στις 11 Ιανουαρίου εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα έως τις 10 του μηνός έκανε λόγο, την Κυριακή (03/01), ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Μόσιαλος είπε:

«Δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση με διαφορετικά δεδομένα. Προφανώς, αυτή η εκτίμηση ότι είναι δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων βασίζεται σε μια άλλη εκτίμηση ότι το lockdown, όπως έχει επιβληθεί, θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εάν δεν τα έχει, δεν μπορεί να επιμένει κανείς σε μια πολιτική η οποία αντιβαίνει στο τι είναι καλό να γίνει. Μέχρι τις 10/01 θα έχουμε τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, μετά και την επιβολή του αυστηρότερου lockdown».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, πρόσθεσε το εξής:

«Μια κυβέρνηση μπορεί να σταθμίζει και τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα μακροπρόθεσμο κλείσιμο των σχολείων στην υγεία των παιδιών».

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, την Κυριακή (03/01), δήλωσε ότι στόχος της επιστροφής στο αυστηρό lockdown είναι να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, ενώ σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες δραστηριότητες, αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα που θα προκύψει τις προσεχείς ημέρες.

Τέλος, η Επιτροπή των Ειδικών του Υπουργείου Υγείας θα επαναξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα τη Δευτέρα (04/01).

Θέμα:
Lockdown (1054)
Tags:
lockdown, COVID-19, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, κορονοϊός, πανδημία, Ηλίας Μόσιαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK