00:19 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1080)
0 02
Βρείτε μας

Όπως έχει ανακοινωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

Άρχισε από το πρωί της Δευτέρας ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στους υγειονομικούς στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο εμβολιασμός στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

Σήμερα προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα εννέα νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς. Γεγονός που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. 

Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, σήμερα ξεκινάει ο εμβολιασμός των εργαζόμενων και των τροφίμων στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Εκτιμάται ότι μέχρι τότε θα έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 100.000 άτομα.

«Η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1080)
Tags:
ΕΣΥ, COVID-19, νοσοκομεία, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK