08:16 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1123)
0 20
Βρείτε μας

«Οι συμπολίτες μας που πήγαν στο Ντουμπάι και διασκέδασαν δεν είχαν πειστεί για τον κίνδυνο» ανέφερε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθηνά Λινού.

«Εκεί που αποτύχαμε σαν κοινωνία παγκόσμια είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους» παρατήρησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθηνά Λινού, με αφορμή τις τελευταίες εικόνες από το Ντουμπάι, όπου αρκετοί επώνυμοι Έλληνες πέρασαν τις γιορτές. 

Όπως δήλωσε η ίδια, μιλώντας στο MEGA, η κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο απέτυχε να καταστήσει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος. 

«Είμαι σίγουρη πως οι συμπολίτες που πήγαν στο Ντουμπάι και διασκέδασαν δεν είχαν πειστεί για τον κίνδυνο και για τις ανάγκες της χώρας μας και των συνανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο» σημείωσε, αναφέροντας ότι θα μπορούσαν οι κυβερνήσεις και η Πολιτεία να είχαν καταφέρει, για παράδειγμα, να πείσουν τους influencers των νέων να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε και στην Ελλάδα, όπως έγινε χθες γνωστό, η κυρία Λινού τόνισε ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι πιο αυστηρά, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες να ευαισθητοποιούνται γύρω από την προστασία απέναντι στον κορονοϊό. 

Σε σχέση με τα σχολεία, υπογράμμισε την αναγκαιότητα το άνοιγμα να γίνει με ασφάλεια και σταδιακά. 

Όπως είπε, συγκεκριμένα, το υπουργείο θα πρέπει να ανοίξει πρώτα τα σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών και να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. 

Σύμφωνα με την ίδια, κάθε άνοιγμα ενέχει έναν βαθμό ρίσκου, καθώς κάθε κινητικότητα αυξάνει τα κρούσματα, αλλά το ζήτημα είναι τα αντίμετρα που θα υιοθετηθούν. 

 

Θέμα:
Lockdown (1123)
Tags:
Ντουμπάι, lockdown, πανδημία, Αθηνά Λινού, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK