15:03 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1063)
0 02
Βρείτε μας

Για δύο ιδιαιτέρως δύσκολους μήνες έκανε λόγο ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Τσακρής.

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τους επόμενους δύο μήνες και την πορεία της πανδημίας έκρουσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Τσακρής

Όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι δύσκολοι μήνες, σημειώνοντας ότι η θερμοκρασία στις νοτιότερες περιοχές της χώρας θα πέσει, με αποτέλεσμα να γίνεται μεγαλύτερη διασπορά, καθώς όπως εξήγησε, «οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν στη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του ιού». 

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε μνεία και στις μεταλλάξεις του ιού που βρίσκονται υπό παρακολούθηση για το πώς επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού.

Για την περίοδο των γιορτών και την επιδημιολογική εικόνα, ο κ. Τσακρής εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ένας βαθμός επιβάρυνσης του ιικού φορτίου. Συνέστησε προσοχή, προκειμένου οποιαδήποτε ανησυχητικά δείγματα να αντιμετωπιστούν έγκαιρα. 

Σε σχέση με το εμβόλιο, ανέφερε ότι τα πρώτα δεδομένα δεν δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητά του επηρεάζεται από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. 

«Καμπανάκι» για το επόμενο δίμηνο έκρουσε χθες και ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, σημειώνοντας ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος αναμένεται να είναι οι χειρότεροι μήνες. 

«Μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου θα είμαστε στον ύψιστο συναγερμό, ειδικά στην Αττική» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Θέμα:
Lockdown (1063)
Tags:
κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, Αθανάσιος Τσακρής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK