06:29 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1067)
0 0 0
Βρείτε μας

Χωρίς Αγιασμό των υδάτων θα περάσει η ημέρα των Θεοφανείων φέτος, λόγω των αυστηρότερων μέτρων lockdown που έχουν τεθεί σε εφαρμογή λόγω κορονοϊού.

Δεν θα γίνει Αγιασμός των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέτρων lockdown που έχουν τεθεί σε ισχύ ήδη από χθες και θα έχουν διάρκεια μία εβδομάδας. 

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, την ημέρα των Θεοφανείων δεν θα τελεστεί Αγιασμός των υδάτων, ενώ κλειστές θα παραμείνουν και οι εκκλησίες.

Όπως προβλέπεται στην σχετική υπουργική απόφαση, η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Επίσης, στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως εννέα ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής.

Θέμα:
Lockdown (1067)
Tags:
κορονοϊός, lockdown, Θεοφάνεια, εκκλησίες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK