23:31 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2483)
0 50
Βρείτε μας

Αιφνιδιαστικές χαρακτηρίζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για αυστηροποίηση των μέτρων.

Δεν συναινεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με τα νέα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των ναών στα Θεοφάνεια και, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, «εμμένει σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικά με την Πολιτεία». 

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, οι ναοί εντέλλεται να παραμείνουν ανοικτοί για τη συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των υδάτων, όπως είχε συμφωνηθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ζητεί από την Πολιτεία να σεβαστεί την Κοινή Υπουργική Απόφαση «χωρίς περαιτέρω προβλήματα, λαμβανομένου υπόψιν του γεγονότος ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊό.

Εξάλλου, διαμαρτύρεται και με επιστολή στην κυβέρνηση και τονίζει ότι ο διάλογος είναι το μοναδικό μέσο επίλυσης των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της Πολιτείας με τις θρησκευτικές κοινότητες στην Ελλάδα.

Αναφέρεται και στο ζήτημα των εμβολιασμών ζητώντας από την ηγεσία της ΕΕ και της κυβέρνησης να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες. 

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλότριους σκοπούς απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υπέρβαση της πανδημίας, διότι το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους» σημειώνει.

Τι προβλέπουν τα μέτρα

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, την ημέρα των Θεοφανείων δεν θα τελεστεί Αγιασμός των υδάτων, ενώ κλειστές θα παραμείνουν και οι εκκλησίες.

Όπως προβλέπεται στην σχετική υπουργική απόφαση, η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2483)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Θεοφάνεια, Διαρκής Ιερά Σύνοδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK