00:46 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1174)
0 01
Βρείτε μας

Σωρεία προστίμων επέβαλε η αστυνομία, χθες, Κυριακή, για παραβάσεις των μέτρων περιορισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ιερέας που τελούσε λειτουργία στη Θεσσαλία, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, διοργανωτές κορονοπάρτι και πάνω από 1.000 περιπτώσεις που παραβίασαν τον περιορισμό μετακίνησης, είναι μεταξύ των παραβάσεων που εντόπισε η αστυνομία, χθες, Κυριακή, πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυστηρότερων μέτρων lockdown. 

Ειδικότερα, η αστυνομία προχώρησε, χθες, σε 67.858 ελέγχους, εκ των οποίων οι 12.881 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συνολικά, βεβαιώθηκαν συνολικά 1.414 παραβάσεις και πέντε συλλήψεις.

Οι παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης ανήλθαν σε 1.113 και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Ακόμη, υπήρξαν οκτώ περιπτώσεις παραβάσεων πέντε συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ.

Στη Θεσσαλία, συγκεκριμένα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ σε ιερέα που τελούσε λειτουργία και είχε επιτρέψει την είσοδο σε πιστούς, καθώς και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε 20 άτομα που παρευρίσκονταν στη λειτουργία.

Ακόμη, προχώρησε στη σύλληψη ιδιοκτήτη καφετέριας-σνακ μπαρ και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας.

Στη Στερεά Ελλάδα, η αστυνομία προέβη στη σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε άτομο που παραβίασε το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού.

Στη Δυτική Ελλάδα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη υπευθύνου καφέ-σνακ μπαρ και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν και 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη.

Στην Πελοπόννησο, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο.

Οι παραβάσεις αφορούσαν, παράλληλα, και ιδιωτικές συναθροίσεις.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η αστυνομία προέβη στη σύλληψη και την επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε επιχείρηση και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε 10 άτομα που συμμετείχαν στη συνάθροιση.

Ακόμη, στην Αττική, συνελήφθη και επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ σε δύο άτομα που συμμετείχαν στη συνάθροιση.

Θέμα:
Lockdown (1174)
Tags:
lockdown, κορονοϊός, παραβάσεις, πρόστιμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK