04:27 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2443)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή την ώρα με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ώστε να «λυθεί» ο γρίφος του ανοίγματος των σχολείων εν μέσω της πανδημίας.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεδρίαση μετά την 29η Δεκεμβρίου, όπου αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενδέχεται να υπάρξει και τρίτη συνεδρίαση το Σαββατοκύριακο πριν το οριστικό άνοιγμα των σχολείων.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέλιος Πέτσας κατέστησε  σαφές ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, εν μέσω επιφυλάξεων από πλευράς των ειδικών.

Πάντως, από την πλευρά του, ο Άκης Σκέρτσος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχουν προειλημμένες ή ειλημμένες αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, αλλά υπάρχει η πρόθεση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες ενώ ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως με την αναγκαία μέριμνα για τη δημόσια υγεία, είναι πολιτική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία.

«Ανεξαρτήτως της επιτυχίας της τηλεκπαίδευσης, το να γυρίσουν τα παιδιά στο φυσικό τους περιβάλλον, είναι αναγκαία συνθήκη για την ψυχική τους υγεία και τη συνέχεια του εκπαιδευτικού έργου, ώστε να μη δημιουργούνται δευτερογενείς ανισότητες μεταξύ των μαθητών Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, να θυσιάσουμε κάποια άλλη κοινωνική ή οικονομική δραστηριότητα ή να περιοριστούμε περισσότερο, προκειμένου κατά προτεραιότητα να επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο σχεδιασμός για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολείων με ασφάλεια, η δημόσια τηλεόραση αναφέρει πως εξετάζεται η διενέργεια rapid test στους μαθητές Λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Παράλληλα, επί τάπητος τίθεται και η δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό.

Ακόμη, η κυβέρνηση εξετάζει την εφαρμογή ενός πλάνου διαφοροποίησης των ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων, αλλά και τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολικών μονάδων, ούτως ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός. Το εν λόγω μέτρο αφορά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Επιπροσθέτως, σχεδιάζεται να ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν το «λουκέτο» στα σχολεία. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2443)
Tags:
μαθήματα, μαθητές, μαθητής, COVID-19, κορονοϊός, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK