Διαβεβαίωσε ότι και στην Ελλάδα ο εμβολιασμός εξελίσσεται κανονικά και προγραμματισμένα, ενώ, σύμφωνα με την ίδια, εντός του Ιανουαρίου αναμένονται και άλλα εμβόλια όπως της Moderna, και πιθανόν να είναι ταχεία η έγκριση και του εμβολίου της AstraZeneca.
Όπως ανέφερε, το νέο στέλεχος του μεταλλαγμένου ιού δεν ανησυχεί την Ελλάδα, ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς συζητείται μόνο η αυξημένη μεταδοτικότητά του.Έκανε εκτενή αναφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca που έχει ήδη λάβει έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία από εκείνο της Pfizer, καθώς χρησιμοποιεί έναν ιικό φορέα, ιό εξασθενημένο, ένα είδος ταχυδρόμου και για το οποίο έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά εξαιτίας της δημοσιοποίησης των επιστημονικών προβληματισμών.
Κατά την ίδια, η αποτελεσματικότητα ανέρχεται στο 70% και παρέχεται σε δύο δόσεις, ενώ ενδέχεται η δεύτερη δόση να χορηγείται μετά από 12 εβδομάδες αντί τεσσάρων που συστήνεται σήμερα.
«Αυτές οι τροποποιήσεις προδίδουν προσπάθεια εκμετάλλευσης όσο το δυνατόν των προτερημάτων της κάθε μελέτης, μήπως ο μεγαλύτερος χρόνος που δίνεται θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα. Χωρίς να είναι πλήρως τεκμηριωμένο, αυτό το εμβόλιο μπορεί να εμποδίζει τη μετάδοση του ιού από εμβολιασμένο άτομο όταν αυτό μολύνεται εκ νέου» σημείωσε.
Υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα και τη σημασία του, καθώς «είναι σταθερό στις συνήθεις θερμοκρασίες φύλαξης, είναι φθηνό και μπορεί να παραχθεί σε τεράστιες ποσότητες», κι όπως επισήμανε δεν χωράει αμφιβολία πως ένα εμβόλιο δεν μπορεί να καλύψει τα 7,8 δισ. του παγκόσμιου πληθυσμού.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε στις εκστρατείες εμβολιασμών τόσο στη Ρωσία όσο και στην Κίνα, λέγοντας:
«Θα πρέπει να πούμε ότι τα υψηλά ποσοστά του εμβολιασμού σε ορισμένες χώρες έχουν δημιουργηθεί γιατί αυτές οι χώρες, όπως η Ρωσία ή η Κίνα, είχαν την τόλμη και φυσικά πήραν το ρίσκο να εφαρμόσουν σε ευρεία κλίμακα, εμβόλια τα οποία δεν είχαν τελειώσει τις κλινικές τους μελέτες που απαιτούνται».
Η κα Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη μνεία και στους περισσότερους από 500.000 εθελοντές που έχουν συμβάλει καθοριστικά στις κλινικές μελέτες των εμβολίων.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)