09:16 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
0 22
Βρείτε μας

Τι αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή (04/01) ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Στο χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή (04/01) ενημέρωση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, αφού ανέφερε ότι σήμερα, Δευτέρα (04/01), πραγματοποιήθηκαν 5.665 εμβολιασμοί υγειονομικών, φθάνοντας συνολικά τους 9.528 από τις 27 Δεκεμβρίου που άρχισε η επιχείρηση «Ελευθερία», αποκάλυψε ότι έφθασαν σήμερα στη χώρα μας άλλες 83.850 δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Συνολικά έτσι η Ελλάδα έχει παραλάβει 152.580 δόσεις, από τις οποίες πάνω από 24.000 έχουν διατεθεί στα νοσοκομεία.

Σημείωσε, δε, ότι η όλη διαδικασία είναι πρωτόγνωρη, καθώς «διαχειριζόμαστε ένα εμβόλιο που καμία χώρα δεν έχει προηγούμενη εμπειρία, χρησιμοποιούμε ειδικά ψηφιακά εργαλεία που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί στο εθνικό σύστημα υγείας, ενώ από τη στιγμή που γίνονται όλα ψηφιακά, απαιτείται εκπαίδευση και σταδιακή ενσωμάτωση», όπως επίσης και ότι η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας αγγίζει τον μέσο όρο της ΕΕ. Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο επιχειρηματικό σχέδιο, βάσει του οποίου οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουν τους 8.000 σε μία ημέρα.

«Ενδεικτικό των δυσκολιών της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει όλος ο πλανήτης είναι πως αρκετές χώρες της Ευρώπης έχουν κάνει ελάχιστους εμβολιασμούς μέχρι σήμερα. Έχουμε πετύχει εμβολιαστική κάλυψη που μας κατατάσσει στον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ» ανέφερε.

«Μέχρι τις 20 Ιανουάριου 120.000 άτομα θα έχουν εμβολιαστεί ανάλογα με τη συμμετοχή» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας, τονίζοντας πως το τελευταίο δεκαήμερο θα πάρουν σειρά οι συμπολίτες μας άνω των 85 ετών, ενώ αναμένεται να εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί αν προστεθούν νέες παραδόσεις, μετά την έγκριση άλλων εμβολίων.

Επίσης, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, θα έχουν εμβολιαστεί επίσης οι υγειονομικοί του ιδιωτικού τομέα, αλλά και όλοι οι διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας, μονάδες φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα για τα ραντεβού, αυτή αναμένεται να ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δεν παρέλειψε τέλος να εστιάσει στη σημασία της εγγραφής των πολιτών στην άυλη συνταγογράφηση, όσον αφορά στο κλείσιμο του ραντεβού για τον εμβολιασμό, καθώς έτσι οι πολίτες θα λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα.

Όσοι πάντως δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Πώς κλείνεις ραντεβού για το εμβόλιο

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με τους εξής τρόπους:

  • Πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η οποία δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού.
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
  • Επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Όταν έχει κλειστεί το ραντεβού, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό και ένα QR Code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο. Επίσης, μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1089)
Tags:
εμβόλια, εμβόλιο, COVID-19, ραντεβού, πλατφόρμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK