12:49 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Έχουμε πετύχει εμβολιαστική κάλυψη που μας κατατάσσει στον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τα νεότερα, αναφορικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας, μετέφεραν το απόγευμα της Δευτέρας (04/01) η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι σήμερα έγιναν 5.665 εμβολιασμοί υγειονομικών.

Συνολικά, δε, από τις 27 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε το σχέδιο «Ελευθερία», έχουν πραγματοποιηθεί 9.528 εμβολιασμοί.

​«Ενδεικτικό των δυσκολιών της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει όλος ο πλανήτης είναι πως αρκετές χώρες της Ευρώπης έχουν κάνει ελάχιστους εμβολιασμούς μέχρι σήμερα. Έχουμε πετύχει εμβολιαστική κάλυψη που μας κατατάσσει στον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεμιστοκλέους.

«Μέχρι τις 20 Ιανουάριου 120.000 άτομα θα έχουν εμβολιαστεί ανάλογα με τη συμμετοχή» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας, τονίζοντας πως το τελευταίο δεκαήμερο θα πάρουν σειρά οι συμπολίτες μας άνω των 85 ετών, ενώ αναμένεται να εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί αν προστεθούν νέες παραδόσεις, μετά την έγκριση άλλων εμβολίων.

Επίσης, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί επίσης οι υγειονομικοί του ιδιωτικού τομέα, αλλά και όλοι οι διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας, μονάδες φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης.

Tags:
COVID-19, καραντίνα, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβολιασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK