00:18 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1108)
0 14
Βρείτε μας

Την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, αποφάσισε η ΓΓΠΠ.

Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην Κοινότητα Σπερχειάδας, του Δήμου Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οδήγησε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά στην εντολή για επιβολή σκληρού lockdown.

Ειδικότερα, από την Τρίτη 05-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 14-01-2021, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Κοινότητας Σπερχειάδας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Κοινότητας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κ.λπ.).

Επίσης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Μακρακώμης αναλαμβάνουν την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων της Κοινότητας Σπερχειάδας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Ακόμη, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας θα συνδράμει σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί, ενώ τέλος η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας θα επιτηρεί την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας.

Θέμα:
Lockdown (1108)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, νέα μέτρα, Μέτρα, lockdown, Φθιώτιδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK