21:01 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 13
Βρείτε μας

Ο υποδιοικητής του Θριάσιου νοσοκομείου νοσηλεύεται διασωληνωμένος, ενώ αρνητικά έχουν βγει και τα τέσσερα τεστ για κορονοϊό που του έχουν γίνει.

Στο ζήτημα της διασωλήνωσης του υποδιοικητή του Θριάσιου νοσοκομείου λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, ξεκαθάρισε ότι η περίπτωσή του δεν σχετίζεται με επιπλοκές από το εμβόλιο. Ο 54χρονος έχει υποβληθεί σε τέσσερα τεστ για κορονοϊό τα οποία είναι αρνητικά, όπως εξήγησε, προσθέτοντας ότι με βάση τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα δεν σχετίζεται η νοσηλεία με τυχόν επιπλοκές.

«Υπήρχε ένας χρονικός συσχετισμός, ο εμβολιασμός και μετά από τρεις ημέρες η εμφάνιση της οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας που επέβαλε, παρότι επιστημονικά δεν μπορούσαμε να βρούμε συσχέτιση, την καταγραφή στην περίφημη κίτρινη κάρτα που θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι υπάρχει για την καταγραφή οποιουδήποτε σοβαρού περιστατικού συμβαίνει μετά από έναν εμβολιασμό ή τη λήψη ενός φαρμάκου» ανέφερε.

Ο υποδιοικητής έπασχε, όπως αποδείχθηκε, από υποκείμενο νόσημα, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι ο ασθενής δεν είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

«Ο εργαστηριακός έλεγχος που έχει γίνει αποκλείει τη λοίμωξη από COVID. Ο ασθενής δεν ήταν σε περίοδο δρομολογημένης  λοίμωξης, όμως από το ιστορικό βρέθηκε ότι είχε υποκείμενο νόσημα που του δημιούργησε αυτήν την κατάσταση. Έχει αναφερθεί στο ΕΟΦ το συμβάν. Ειδική επιτροπή ενημερώνει όταν ολοκληρωθεί η διερεύνηση του περιστατικού» πρόσθεσε.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK