08:01 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2446)
0 0 0
Βρείτε μας

«Μαχαίρι» στην ύλη των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, προανήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, ενώ το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί αν θα βγει το λουκέτο από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Παρ' όλα αυτά ανακοίνωσε «συγκεκριμένη μείωση στην ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου».

Η νέα ύλη θα γνωστοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να μάθουν αν θα επιστρέψουν και αυτοί στα θρανία.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των δημοτικών, αυτό θα γίνει με συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Αυτά προβλέπουν διαφορετική ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών, καθώς και χρήση περισσοτέρων εισόδων-εξόδων σε όποια σχολικά συγκροτήματα το επιτρέπουν.

Παράλληλα, για τους εκπαιδευτικούς έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό, ενώ θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους στο πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα μέσω sms.

Τέλος, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2446)
Tags:
Λύκειο, μαθήματα, ύλη, lockdown, καραντίνα, κορονοϊός, Πανελλήνιες, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK