03:17 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2490)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην Αττική εστιάζουν ειδικοί και κυβέρνηση, η οποία το τελευταίο διάστημα συγκεντρώνει την πλειοψηφία των κρουσμάτων της πανδημίας της COVID-19.

Σε εγρήγορση αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

«Η Αττική είναι μια από τις ζώνες που έχουμε στραμμένο το βλέμμα και η προσοχή μας είναι τεταμένη στην περιοχή και είναι από τις βασικές περιοχές που θα δούμε για να πάρουμε αποφάσεις για τη συνέχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά την Πρωτοχρονιά ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχουν πολλές «πορτοκαλί» περιοχές στην Αττική, οι οποίες τείνουν να γίνουν «κόκκινες». 

Μάλιστα, τα ενεργά κρούσματα στην Αττική ανέρχονται σε 2.215, με ιδιαίτερη άνοδο το τελευταίο δεκαήμερο κάτι που ανησυχεί καθώς ο ρυθμός υποχώρησης είναι ιδιαίτερα αργός. 

Από τα 2.215 ενεργά κρούσματα στην Αττική, τα 468 καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας, τα 158 στον Πειραιά, τα 108 στο Περιστέρι, τα 102 στον Ασπρόπυργο, τα 101 στο Μενίδι και στο Ζεφύρι, Ίλιον και Κερατσίνι υπάρχουν 270 ενεργά κρούσματα όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός.

Υπενθυμίζεται πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σήμερα ανακοίνωσε 54 νεκρούς και 427 νέα κρούσματα, με την Αττική να μαζεύει τα 199 από αυτά.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2490)
Tags:
Ζεφύρι, Μενίδι, Περιστέρι, Δυτική Αττική, Αττική, κέντρο Αθήνας, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK