19:42 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Μικρά εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες, εταιρίες security αλλά και πολυκαταστήματα, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των καταγγελιών.

Εργατικά κέντρα σε πολλές περιοχές της χώρας μας δέχονται ασταμάτητα καταγγελίες για καταχρηστικές συμπεριφορές από εργοδότες σε βάρος των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους.

Μάλιστα, κάποια αφεντικά απαίτησαν από τους εργαζόμενους τους να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων, ακόμη και με τη χρήση βίας, σύμφωνα με το STAR, παρά το γεγονός πως τέτοιες ενέργειες επιφέρουν αυστηρές ποινές φυλάκισης και βαριά χρηματικά πρόστιμα, όπως ορίζει ο νόμος.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι πως οι καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις εργοδοτών είναι αυξημένες κατά 50% σε σχέση με πέρσι και οι περισσότερες έχουν να κάνουν κυρίως με το Δώρο Χριστουγέννων. 

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, εστιάτορας στη Δράμα κάλεσε τους πέντε σερβιτόρους του να πάνε ένας-ένας στο μαγαζί και να κρύψουν το Δώρο στο καζανάκι της τουαλέτας, για να μην βρεθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας και την Αστυνομία, που ερεύνησαν καταγγελία.

Στην ίδια περιοχή, τη δικαστική οδό έχει λάβει και μια υπόθεση επίθεσης σε βάρος εργαζόμενης, που αρνήθηκε να επιστρέψει το Δώρο που μόλις είχε πάρει από το ΑΤΜ.

Παράλληλα, «βροχή» πέφτουν και οι καταγγελίες για εργοδότες, που ζήτησαν την ειδική αποζημίωση από εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, ένα επίδομα που καταβάλλεται εξ ολοκλήρου από το Κράτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως διάταξη, που ψηφίστηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ για τέτοιες περιπτώσεις αυθαιρεσίας.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, καταγγελίες, καταγγελία, επίδομα 800 ευρώ, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα 400 ευρώ, επίδομα αδείας, επίδομα, άδεια ειδικού σκοπού, αποζημίωση, Δώρο Χριστουγέννων, δώρο, εργοδοσία, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, εργάτης, εργάτες, εργατικό δυναμικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK