15:47 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2485)
0 12
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι το 10ήμερο των εορτών εμφανίστηκε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα.

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική «βλέπει» την επόμενη εβδομάδα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης και εμφανίστηκε βέβαιος ότι με την επιστροφή στο λεκανοπέδιο θα αρχίσει ο συγχρωτισμός. 

«Είναι κάποιες παρατηρήσεις που μας οδηγούν στο να κάνουμε κάποιες υποθέσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες δύο βδομάδες, διότι αν είναι έτσι, ενδέχεται να έχουμε μεγαλύτερη διάδοση αν δεν τηρηθούν τα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Δίνοντας την εικόνα του ιικού φορτίου στα λύματα, σημείωσε ότι το τελευταίο 10ημερο το ιικό φορτίο ήταν κατά μέσο όρο μειωμένο και αυτό ήταν απόρροια των προηγούμενων μέτρων και της συμπεριφοράς μας.

Η εικόνα αυτή μεταβλήθηκε κατά το 10ήμερο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς καθώς μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί δύο αυξήσεις.

«Μία τα Χριστούγεννα 26-27/12/2020 και μία στις 31/12/2020 – 1/1/2021. Η πρώτη αύξηση ήταν σχεδόν διπλασιασμός του ιικού φορτιού και η δεύτερη σχεδόν τριπλασιασμός» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε πως από τα λύματα γίνεται και εκτίμηση του πληθυσμού ο οποίος υπάρχει στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό ο μειωμένος πληθυσμός στην ΕΥΔΑΠ που παρατηρήθηκε δείχνει ότι υπήρξαν άτομα που έφυγαν από την Αττική και ότι η κινητικότητα είχε μειωθεί λόγω διακοπών γιατί δεν έμπαιναν στο δίκτυο καθημερινά καθώς δεν πήγαιναν, π.χ., στη δουλειά τους οι λεγόμενοι commuters. 

Επομένως ο ίδιος εκτιμά ότι η αύξηση που παρατηρήθηκε οφείλεται στην κινητικότητα λόγω ρεβεγιόν από σπίτι σε σπίτι και σε συναθροίσεις. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2485)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Αττική, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK