08:43 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1061)
0 02
Βρείτε μας

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο που θα επιστρέψουν στις 11 Ιανουαρίου στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί. Τι θα ισχύσει με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Δυνατότητα για κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο θα έχουν οι μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων που επιστρέφουν στη φυσική αίθουσα από τις 11 Ιανουαρίου.

Η δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων δίνεται προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων, όπως εξήγησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τα διαλείμματα θα γίνονται επίσης σε διαφορετική χρονική στιγμή, ενώ, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Προληπτικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές λυκείου

Παράλληλα, όπως ανέφερε η υπουργός, θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00. 

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα» είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς, όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τα Πανεπιστήμια, οι λοιμωξιολόγοι δεν έχουν κάνει εισήγηση για διά ζώσης μαθήματα, ενώ θα ακολουθήσει εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Θέμα:
Lockdown (1061)
Tags:
Υπουργείο Παιδείας, σχολεία, άνοιγμα σχολείων, εκπαιδευτικοί, COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός, Νίκη Κεραμέως, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK