10:21 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1194)
0 05
Βρείτε μας

Την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό στην επιστημονική επιτροπή του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Κικίλιας έδωσε εντολή στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για το συμβάν.

«Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσα εντολή στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ να διενεργήσει ΕΔΕ, σχετικά με την διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας.

Το έντυπο συναίνεσης για εμβολιασμό που προκάλεσε σάλο

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) το συγκεκριμένο έντυπο εμφανίζει δύο επιλογές.

«Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρ’ όλο που τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες» αναφέρει η πρώτη επιλογή που αναγράφεται στο έντυπο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Στη δεύτερη επιλογή, ο υγειονομικός οφείλει να δηλώσει ότι δεν συναινεί.

«Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, ακόμη και αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου».

Το έγγραφο για συναίνεση για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Καρδίτσας
© Φωτογραφία : ΠΟΕΔΗΝ
Το έγγραφο για συναίνεση για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Καρδίτσας
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1194)
Tags:
πανδημία, COVID-19, νοσοκομείο, Καρδίτσα, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK