07:28 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1061)
0 11
Βρείτε μας

Οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένη μείωση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλήνιες 2021 θα ανακοινώσει προσεχώς το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξεταστέα ύλη στις Πανελλήνιες Εξετάσεις μειώνεται λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

Εξάλλου, οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να μάθουν αν θα επιστρέψουν και αυτοί στα θρανία.

Ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου δημοτικά και νηπιαγωγεία

Στη φυσική αίθουσα επιστρέφουν στις 11 Ιανουαρίου οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων. Η δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων δίνεται προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων, όπως εξήγησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τα διαλείμματα θα γίνονται επίσης σε διαφορετική χρονική στιγμή, ενώ, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς, όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τα Πανεπιστήμια, οι λοιμωξιολόγοι δεν έχουν κάνει εισήγηση για διά ζώσης μαθήματα, ενώ θα ακολουθήσει εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Θέμα:
Lockdown (1061)
Tags:
δημοτικό σχολείο, Λύκειο, άνοιγμα σχολείων, Υπουργείο Παιδείας, ύλη, Πανελλαδικές, Πανελλήνιες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK