03:19 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2451)
0 03
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την ομάδα Σαρηγιάννη, τα κρούσματα και οι θάνατοι θα ανέβουν το επόμενο διάστημα, θα κορυφωθούν στα μέσα Απριλίου και θα πέσουν στις αρχές του καλοκαιριού.

Δραματική πίεση στο σύστημα υγείας θα εμφανιστεί τον Φεβρουάριο και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Απριλίου, εξαιτίας της κινητικότητας των γιορτών προβλέπει το προγνωστικό μοντέλο του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

«Είμαστε σε μια αρχή κλιμάκωσης η οποία φαίνεται ήδη στα πρώτα αποτελέσματα ακόμα και με τον χαμηλό αριθμό τεστ. Μείωση της περιστολής κατά 20% και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αυτό μετασχηματίζεται σε τάση αύξησης των κρουσμάτων. Ευτυχώς ελήφθη η απόφαση για το lockdown που είναι σε ισχύ. Όμως με το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς –με κάποιο τρόπο– προφανώς θα υπάρξει συνέχιση της αύξησης η οποία μπορεί να μας οδηγήσει να φτάσουμε στο τέλος Ιανουαρίου εκεί που βρισκόμασταν στο τέλος Οκτωβρίου και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στo MEGA.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η τάση των κρουσμάτων Οκτώβριο είναι πολύ πιο κάθετη «σε σχέση με αυτό που θα δούμε να συμβαίνει τώρα».

«Θα αρχίσουμε να νιώθουμε την πίεση και κάποια στιγμή από τα μέσα του Φεβρουαρίου και μετά θα έχουμε όντως πίεση στο σύστημα Υγείας κάτι που κανείς δεν θέλει. Ευελπιστώ ότι δεν θα φτάσουμε εκεί γιατί θα πάρουμε άλλα μέτρα ενδιάμεσα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ένα από τα μέτρα που ο καθηγητής πρότεινε είναι η αύξηση της τηλεργασίας αλλά και ο έλεγχος ότι αυτό εφαρμόζεται στην πράξη, ενώ το click away μπορεί να εφαρμοστεί γιατί αυξάνει τη διασπορά αλλά όχι σημαντικά.

Τέλος, για τον εορτασμό του Πάσχα o κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τι θα κάνουμε τώρα και τον Φεβρουάριο.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2451)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK