19:31 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 11
Βρείτε μας

Την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά της COVID-19 και στον εορτασμό για τα Θεοφάνεια θα επιτηρούν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τηλεσύσκεψη με ανώτερους αξιωματικούς από ολόκληρη την Ελλάδα είχε το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιανουαρίου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, έχουν γίνει πρώτες επαφές με ιερείς εκκλησιών με αφορμή την αυριανή μέρα, ενώ αρκετοί είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά υπάρχουν και πολλοί που αναμένουν τι θα πει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Το δόγμα της αστυνομίας για τα Θεοφάνεια θα είναι «ήπια αστυνόμευση», με περιπολίες γύρω από τους ναούς.

Ειδικότερα, στην αρχή θα γίνονται παραινέσεις για αποφυγή του συνωστισμού, αλλά εάν αυτό δεν γίνεται σεβαστό, θα κόβονται πρόστιμα.

Από την ΕΛ.ΑΣ. εκφράζεται η ελπίδα να γίνουν επαφές με την ηγεσία της εκκλησίας μέσα στις επόμενες ώρες ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως απόψε το βράδυ θα γίνει μεγάλη σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως χτες, σε ερώτηση του Sputnik για το πώς πρόκειται να κινηθεί η Αστυνομία, μετά την αντιπαράθεση κυβέρνησης - Ιεράς Συνόδου για τα Θεοφάνεια, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν πως: «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αναγκαστούμε σε ελέγχους και επιβολή προστίμων σε ιερείς και πιστούς μέσα στα Θεοφάνεια. Ελπίζουμε να υπάρξει τελικά συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου για το θέμα αυτό».

Τα μέτρα της κυβέρνησης για το lockdown που θα διαρκέσει ως και 11 Ιανουαρίου προβλέπουν μεταξύ άλλων πως οι ναοί δεν θα ανοίξουν για τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των υδάτων.

Βάσει ωστόσο της εγκυκλίου που εστάλη σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας, «οι ναοί πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί ανήμερα των Θεοφανείων», ενώ «η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τ.μ., με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τ.μ.) τους 25. Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών» τονίζεται χαρακτηριστικά.
Tags:
ΝΔ, αστυνομικοί, αστυνομία, Κυβέρνηση, ναός, μέτρα προστασίας, νέα μέτρα, Μέτρα, εκκλησίες, Εκκλησία, Διαρκής Ιερά Σύνοδος, Ιερά Σύνοδος, Θεοφάνεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK