19:23 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών.

Τις πόρτες τους, μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, θα ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα (11/01) και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Βάσει της εισήγησης της ειδικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αφού εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών θα γίνει με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι:

  • Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Στη σημασία της τήρησης των μέτρων για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών εστίασε και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Αναγνωρίζοντας τη σημασία της κοινωνικοποίησης στην ανάπτυξη των παιδιών αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τη διευκόλυνση της επαγγελματικής ζωής και του καθημερινού προγράμματος των οικογενειών, αποφασίσαμε την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών από την 11η Ιανουαρίου. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εξετάζοντας πολύ προσεκτικά όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, έθεσε το πλαίσιο των οδηγιών για την ασφαλή λειτουργία τους και βάσει αυτών λαμβάνουμε όλα τα μέτρα μεριμνώντας τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού όσο και των παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Tags:
κορονοϊός, Μέτρα, lockdown, καραντίνα, βρεφονηπιακοί σταθμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK