10:53 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1162)
0 04
Βρείτε μας

«Είμαστε σε μια εξαιρετικά δυναμική κατάσταση με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς τι πρέπει να γίνει χωρίς να έχουμε τα δεδομένα» τόνισε ο ειδικός.

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πανδημία, Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της COVID-19 στη χώρα μας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως «σε δέκα μέρες περίπου από τώρα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πού μπορούμε να βρισκόμαστε, δηλαδή αν θα μπορέσει η κυβέρνηση να κάνει μικρή άρση της αυστηροποίησης των μέτρων ή όχι».

Ακόμη, διεμήνυσε πως θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε να δούμε μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να δούμε ποια θα είναι η επιτυχία της αυστηροποίησης των μέτρων, για το αν θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και παράταση της καραντίνας.

«Αν τα μέτρα τηρηθούν με αυστηρό τρόπο, θα αρχίσει να φαίνεται μια μεγαλύτερη κάμψη πλέον. Αν αυτό δεν φαίνεται, τότε θα πρέπει να υπάρξει επανασχεδιασμός» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγαλύτερη ανησυχία πηγάζει από το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος της COVID-19 που εντοπίστηκε στη Βρετανία, το οποίο δεν προκαλεί βαρύτερες περιπτώσεις, αλλά επειδή διασπείρεται πιο εύκολα «θα έχουμε πιο πολλές νοσηλείες στα νοσοκομεία».

Τέλος, για την απόφαση της εκκλησίας για τα Θεοφάνεια, υπογράμμισε πως «τα μέτρα δημόσιας υγείας πρέπει να εφαρμόζονται οριζόντια από όλους τους οργανισμούς, και τους θρησκευτικούς και τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς. Αν δεν εφαρμόζονται οριζόντια, τότε ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».
Θέμα:
Lockdown (1162)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, νέα μέτρα, Μέτρα, COVID-19, κορονοϊός, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK