03:48 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2443)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα στοιχεία της επιδημιολογικής κατάστασης από την αρχή της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να αναμένουμε για να εξετάσουμε ενδεχόμενη άρση των μέτρων σύμφωνα με τον κύριο Μόσιαλο.

Την πεποίθηση πως οι αρχές θα μπορούν να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, ώστε να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε μερική άρση των μέτρων ή όχι, εξέφρασε μιλωντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πανδημία Ηλίας Μόσιαλος.

Τι αναμένουμε

Ο καθηγητής ερωτηθείς για το αν υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, επεσήμανε πως θα πρέπει να εξετάσουμε τα στοιχεία των αρχών της επόμενης εβδομάδας. «Αν τα μέτρα τηρηθούν με αυστηρό τρόπο θα αρχίσει να φαίνεται μια μεγαλύτερη κάμψη πλέον. Αν αυτό δεν φαίνεται τότε θα πρέπει να υπάρξει επανασχεδιασμός» δήλωσε ο κύριος Μόσιαλος.

Επιπλέον, συπλήρωσε πως είμαστε σε μια εξαιρετικά δυναμική κατάσταση με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς τι πρέπει να γίνει χωρίς να έχουμε τα δεδομένα.

Η ανησυχία για το μεταλλαγμένο στέλεχος

Σύμφωνα με τον κύριο Μόσιαλο, αυτό που τον ανησυχεί είναι να μην έχουμε περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης του ιού. Όπως είπε «Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αλλά μάλλον φαίνεται ότι η διασπορά είναι μεγαλύτερη με αυτό το στέλεχος, από 55 έως 70%. Αυτό φοβούνται οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, να μην πάνε σε καταστάσεις Αγγλίας, καθώς η διασπορά ίσως μεγαλώσει και αυτό θα αυξήσει την πίεση στο σύστημα Υγείας».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ανησυχία του δεν αφορά τόσο στις επιπτώσεις στην υγεία του ασθενούς που έχει το νέο στέλεχος, όσο στο ότι διασπείρεται πιο εύκολα θα έχουμε πιο πολλές νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Περί της απόφασης της Εκκλησίας για τα Θεοφάνια

Όσον αφορά την απόφαση των εκκλησιαστικών αρχών για τα Θεοφάνια, ο καθηγητής δήλωσε πως «τα μέτρα δημόσιας υγείας πρέπει να εφαρμόζονται οριζόντια από όλους τους οργανισμούς, και τους θρησκευτικούς και τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς. Αν δεν εφαρμόζονται οριζόντια τότε ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος:

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2443)
Tags:
κρούσματα, Εκκλησία, μέτρα προστασίας, πανδημία, κορονοϊός, ΕΡΤ, Ηλίας Μόσιαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK