00:46 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο κωδικός με το νούμερο 6 να ίσχυε για μετακίνηση προς ναούς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αλλά σήμερα δεν ισχύει και ίσως κάποιοι πολίτες να βρεθούν με πρόστιμο.

Μπορεί οι πολίτες να συνήθισαν τη χρήση του κωδικού με το νούμερο 6 για τις μετακινήσεις τους προς οικογενειακές συναθροίσεις ή ναούς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά σήμερα, ημέρα των Θεοφανείεων, ο συγκεκριμένος κωδικός για αυτές τις αιτίες μετακίνησης δεν ισχύει, οπότε ενδεχομένως πολίτες που δεν το γνωρίζουν να βρεθούν με πρόστιμο.

Αν και οι αρχές επιθυμούσαν να μην γίνουν οι εορτασμοί των Θεοφανείων με την παρουσία πιστών, η Εκκλησία έχει ανακοινώσει πως σήμερα οι ναοί θα λειτουργήσουν «με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την εορτή των Θεοφανείων».

Παράλληλα, όπως έχει ζητήσει από τους Μητροπολίτες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρώς τα μέτρα προστασίας με συγκεκριμένο αριθμό πιστών ανά ναό, αφού ο Αγιασμός των Υδάτων θα πραγματοποιηθεί μέσα στους ναούς και όχι σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα υπάρχει και ήπια και διακριτική αστυνόμευση στους ναούς από τις αστυνομικές αρχές, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που σε κάποιον ναό παρατηρηθεί συνωστισμός, οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή να προχωρήσουν σε εκκλήσεις προς τους πιστούς ώστε να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

Οι κωδικοί SMS μετακίνησης που ισχύουν στα Θεοφάνεια

Οι έξι κωδικοί μετακίνησης για το SMS στον ειδικό αριθμό 13033 που ισχύουν σήμερα, είναι οι κωδικοί που ίσχυαν τις υπόλοιπες απλες, καθημερινές ημέρες :

  • Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται ύστερα από σχετική επικοινωνία.
  • Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλείο), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία (π.χ. εφορία) ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Σημειώνεται ότι το SMS που αποστέλλεται στο 13033, για να είναι έγκυρο, πρέπει να έχει την κάτωθι μορφή:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

 

Tags:
Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, πιστοί, Θεία Λειτουργία, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ιερά Σύνοδος, ορθόδοξη εκκλησία, Εκκλησία, ναός, Θεοφάνεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK