02:16 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1065)
0 10
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων και την αγορά.

Έκκληση να μην υπάρχει συνωστισμός έξω από τα σχολεία τα οποία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, απηύθυνε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας για τα rapid test τόνισε ότι υπάρχει σχεδιασμός και θα γίνουν διάφορες προσπάθειες.

«Το βασικό είναι να μην συνωστίζεται ο κόσμος έξω από τα σχολεία. Θα γίνει προσπάθεια να ανοίγουν τμηματικά τα σχολεία, να έχουν όλες τις πόρτες ανοιχτές. Δε χρειάζεται κουτσομπολιό έξω από το σχολείο μέχρι να βγουν τα παιδιά. Θα ανοίξει όλη η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ειδικά σχολεία. Είναι σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία και είναι προτεραιότητα» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επίπεδο αρκετά καλύτερο από πολλά ευρωπαϊκά κράτη. 

Σχετικά με το αν ανοίγει από Δευτέρα η αγορά με click away, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι:

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα ανοίξει από Δευτέρα η αγορά με click away. Γενικά η αύξηση της κινητικότητας μας φοβίζει. Είναι λεπτή η ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και την υγεία. Αν ανοίξουν τα μαγαζιά πρέπει ο κόσμος να είναι προσεκτικός, ας αναβάλει και μία αγορά για την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να αποφύγουμε το συνωστισμό. Δεν έχουμε εισηγηθεί κάτι σχετικό ακόμα, αλλά η γενική τάση είναι ό,τι είναι να γίνει, να γίνει με τρόπο ώστε να μην αυξηθεί ο συνωστισμός. Ας κάνουμε λίγο υπομονή και αυτό τον χειμώνα να τον περάσουμε αλώβητοι, να μην έχουμε θύματα».

Για τα Θεοφάνεια διευκρίνισε ότι το ζήτημα δεν τέθηκε στην επιτροπή και ότι η κυβέρνηση «πήρε μια απόφαση, το θέμα δε συζητήθηκε στην επιτροπή, καλό είναι να μην πολώνονται τα πράγματα».

Υπογράμμισε την ύπαρξη εμβολίου προσθέτοντας ότι δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες.

«Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα παρενεργειών. Είναι μια γιγαντιαία επιχείρηση και κάποιες αστοχίες είναι λογικό να συμβαίνουν», τόνισε μιλώντας στο Mega ο κ. Βατόπουλος.

Θέμα:
Lockdown (1065)
Tags:
click away, lockdown, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK