21:32 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τουρκικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει πως ελληνικά αλιευτικά πλησίασαν τις βραχονησίδες Ίμια με αποτέλεσμα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής να παρέμβουν.

Με επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και ελληνικά αλιευτικά σκάφη σημαδεύτηκε η ημέρα των Θεοφανείων στο ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με το τουρκικό μέσο ενημέρωσης anterhaber.com.

Όπως αναφέρει το τουρκικό μέσο ενημέρωσης, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής εντόπισαν ελληνικά αλιευτικά να έχουν πλησιάσει στις βραχονησίδες Ίμια.

Τι αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασαν τα ελληνικά αλιευτικά, περίπου δύο μίλια από τις βραχονησίδες, ζητώντας να απομακρυνθούν από την περιοχή, αίτημα στο οποίο οι Έλληνες ψαράδες αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν.

Το δημοσίευμα, το οποίο έχει τίτλο «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο "Καρντάκ" (Ίμια), αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή», υποστηρίζει πως οι Έλληνες ψαράδες περνούσαν με τα σκάφη τους μπροστά από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Τελικά το όλο περιστατικό έληξε το μεσημέρι, με τα ελληνικά αλιευτικά και τα τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής να απομακρύνονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Tags:
σκάφη, ακτοφυλακή, αλιευτικά σκάφη, Ανατολικό Αιγαίο, Αιγαίο, Τουρκία, Ελλάδα, Ίμια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK