19:53 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1058)
0 11
Βρείτε μας

Οι ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις εικόνες συνωστισμού ανήμερα των Θεοφανείων και σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν στον αριθμό των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι το «αποτύπωμα» θα φανεί μέσα σε δύο - τρεις εβδομάδες.

Στις ανησυχίες των ειδικών για το «αποτύπωμα» των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έρχεται να προστεθεί και ο φόβος για τον αντίκτυπο που θα έχουν στον αριθμό των κρουσμάτων, τα περιστατικά συνωστισμού στη διάρκεια των Θεοφανείων. 

Συγκεκριμένα, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν χθες, ανήμερα των Θεοφανείων, τόσο σε κάποιες εκκλησίες όσο και σε παραλίες, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Γιώργος Παναγιωτακόπουλος επεσήμανε ότι ο «λογαριασμός» θα φανεί μετά από δύο - τρεις εβδομάδες

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Παναγιωτακόπουλος μετέφερε τον προβληματισμό των ειδικών, ενώ σε σχέση με το lockdown, τόνισε ότι «όταν υπάρχει επιβάρυνση, θα σφίγγουν τα μέτρα». 

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχουν τα τελευταία περιστατικά συνωστισμού, επισημαίνοντας πως τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι έγιναν περισσότερες μεταδόσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Όπως είπε, το να προστεθούν και όσα εκτυλίχθηκαν στη γιορτή των Θεοφανείων, σημαίνει πως σε εθνικό επίπεδο θα συμβεί αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, που είναι πολλαπλάσιο.

Και ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων θα μπορούσαν να αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες

Μάλιστα σε σχέση με την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει αυστηρότερο lockdown, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, επεσήμανε ότι οι χθεσινές εικόνες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναθεώρηση των όποιων σχεδίων για επιστροφή στα σχολεία ή σε «λουκέτο» και πάλι, λίγο μετά το άνοιγμα των σχολείων. 

Θέμα:
Lockdown (1058)
Tags:
Θεοφάνεια, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK