18:44 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2471)
0 12
Βρείτε μας

Για το ενδεχόμενο η «έκρηξη» κρουσμάτων που εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη, να παρατηρηθεί και σε εθνικό επίπεδο, μίλησε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, στον απόηχο των τελευταίων περιστατικών συνωστισμού που έλαβαν χώρα ανήμερα των Θεοφανείων.

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού ανήμερα των Θεοφανείων εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να συμβεί στο σύνολο της χώρας ό,τι συνέβη στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκε «έκρηξη» των κρουσμάτων. 

«Έχουμε ήδη στοιχεία ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έγιναν παραπάνω μεταδόσεις, το είδαμε στα λύματα και το περιμένουμε στα κρούσματα» ανέφερε συγκεκριμένα ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα περιστατικά συνωστισμού χθες, τόνισε: «Όταν είδα τις εικόνες από τα Θεοφάνεια χθες με σόκαρε, γιατί καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις μεταδόσεις».

«Έβλεπα δηλαδή τους αριθμούς των κρουσμάτων, πως θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και με σόκαρε το πώς μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο σε μια τέτοια περίοδο στην πανδημία» επεσήμανε. 

«Αυτό που έγινε ως γενικότερη δραστηριότητα με συνωστισμούς και συγχρόνως κάποιοι άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη» παρατήρησε ακόμη. 

Σε σχέση με την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει αυστηρότερο lockdown, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, επεσήμανε ότι οι χθεσινές εικόνες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναθεώρηση των όποιων σχεδίων για επιστροφή στα σχολεία ή σε «λουκέτο» και πάλι, λίγο μετά το άνοιγμα των σχολείων. 

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαου Καπραβέλου

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έπειτα και από τις τελευταίες εικόνες συνωστισμού ανήμερα των Θεοφανείων, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Χειρότερα πολύ χειρότερα, με αυτά τα μυαλά δεν θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, αλλά της χώρας... Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2471)
Tags:
Θεοφάνεια, Θεσσαλονίκη, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK