11:07 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1162)
0 10
Βρείτε μας

Υπεραμύνθηκε της απόφασης της Εκκλησίας να διατηρήσει ανοιχτούς για τους πιστούς τους ναούς την ημέρα των Θεοφανείων ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ο οποίος είναι εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Με βάση την προηγούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων, σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας. 

Ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως τηρείται και η πρόσφατη ΚΥΑ και σήμερα η λειτουργία θα γίνει κεκλεισμένων των θηρών, όπως έγινε και την παραμονή των Φώτων.

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμούς σε κάποιες εκκλησίες, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ανέφερε πως η εκκλησία είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση να γίνουν τρεις λειτουργίες για τις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης, ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε μόλις 10 λεπτά πριν τις ανακοινώσεις για τα σκληρότερα μέτρα του Σαββάτου.

Υπάρχει μια συμφωνία, έχουν συμφωνήσει δύο μέλη, είπε ο Μητροπολίτης και διερωτήθηκε για το κατά πόσο είναι λογικό το ένα μέρος να την αναιρεί τονίζοντας πως η Εκκλησία έχει προσφύγει από προχθές στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά μόνο με το ζήτημα του εορτασμού των Θεοφανείων.

Όσον αφορά το ότι έγινε θεία μετάληψη, επιπρόσθετα διερωτήθηκε γιατί να μην γίνει εφόσον γίνεται η λειτουργία.

Εμείς πιστεύουμε, όπως και κάποιοι επιστήμονες, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, είπε μεταξύ άλλων.

Θέμα:
Lockdown (1162)
Tags:
lockdown, Εκκλησία, Συμβούλιο της Επικρατείας, Θεοφάνεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK