12:08 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (845)
0 20
Βρείτε μας

Το επεισόδιο μεταξύ των ψαράδων, της τουρκικής ακταιωρού και της ελληνικής ακτοφυλακής σημειώθηκε το πρωί της ημέρας των Θεοφανείων.

Ανακοίνωση για το επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων το οποίο σημειώθηκε το πρωί της ημέρας εορτασμού των Θεοφανείων όταν αλιευτικά από την Κάλυμνο πήγαν για να ψαρέψουν τσιπούρες, εξέδωσε το Λιμενικό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πρωί της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, «περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ». 

Όπως διευκρινίζεται, το σκάφος του λιμενικού εκτελούσε υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Νωρίτερα, η Τουρκική Ακτοφυλακή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι απομάκρυνε τα δύο ελληνικά σκάφη «έξω από τα χωρικά μας ύδατα». 

«Κατά τη διάρκεια των ελιγμών σημειώθηκε σύγκρουση ανάμεσα σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Η Λιμενική Διοίκηση έχει καθήκον να διασφαλίζει την ασφάλεια των θαλασσών μας επτά μέρες την εβδομάδα και όλο το 24ωρο» σημείωσε.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (845)
Tags:
ακταιωρός, Τουρκία, επεισόδιο, Ίμια, Λιμενικό Σώμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK