00:55 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1137)
0 01
Βρείτε μας

Καθώς διανύουμε το δεύτερο lockdown στο σύνολο της επικράτειας, ειδικοί κανόνες ισχύουν τόσο για τους επιβάτες των ταξί όσο και των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Έως τουλάχιστον τις 11 Ιανουαρίου θα βρίσκεται σε ισχύ η αυστηροποίηση του lockdown στο σύνολο της χώρας με σκοπό τον περιορισμό περεταίρω διασποράς του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, ισχύουν ειδικοί κανόνες όσον αφορά στους επιβάτες σε ταξί και Ι.Χ. αυτοκίνητα. 

Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται στο αυτοκίνητο

Ως επιβάτες στο αυτοκίνητο επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα, με την υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων να επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Παράλληλα, η χρήση μάσκας στα Ι.Χ. δεν κρίνεται υποχρεωτική εάν επιβαίνει σε αυτό μόνο ο οδηγός, εάν οι επιβαίνοντες είναι σύζυγοι ή συμβιούντες, καθώς και εάν είναι συγγενείς α' και β' βαθμού.

Τι προβλέπεται για τα ταξί

Σε ό,τι αφορά τα ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης πλέον του οδηγού. Ωστόσο, η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων είναι θεμιτή μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Καταληκτικά, αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, δεν θα πρέπει και να του επιτρέπεται η είσοδος στο μέσο μεταφοράς.

Θέμα:
Lockdown (1137)
Tags:
αυτοκίνητο, ταξί, μάσκα, COVID-19, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK