08:25 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1123)
0 10
Βρείτε μας

Την παραμονή του «λουκέτου» στα σχολεία της Σητείας εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού, αποφάσισε ο δήμαρχος της περιοχής.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Σητεία, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς τα κρούσματα στην περιοχή είναι πολλά και εγείρουν ανησυχία.

«Με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου σε μία προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά. Η κατάσταση αν δεν προσέξουμε θα είναι πολύ δύσκολη, τόνισε κατά την διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να βρεθεί ξενοδοχείο προκειμένου να φιλοξενηθούν κρούσματα μετά από επιθυμία των δημοτών» τονίζεται σχετικά σύμφωνα με το cretapost.gr.

Eιδικότερα, αποφασίστηκε:

  • Η αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και των μονάδων ειδικής αγωγής του Δήμου Σητείας από 11 μέχρι 17 Ιανουαρίου.
  • Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με φυσική παρουσία. Τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, στις 11 Ιανουαρίου νηπιαγωγεία, δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν διά ζώσης.

Παράλληλα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα άναψε το «πράσινο φως» για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα και σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικά φορτίο.

Θέμα:
Lockdown (1123)
Tags:
άνοιγμα σχολείων, δημοτικό σχολείο, σχολεία, σχολείο, Σητεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK