05:34 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2446)
0 22
Βρείτε μας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα ανέρχονται σε 142.777, ενώ η χώρα μας μετρά 5.146 νεκρούς.

Ο αναθεωρημένος χάρτης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για την COVID-19 παρουσιάζει βελτιωμένη την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.

​Ειδικότερα, ο δείκτης θετικότητας των τεστ κορονοϊού στην Ελλάδα υποχώρησε κάτω από το 4% σύμφωνα το ECDC σε διάστημα 14 ημερών, κάτι που σημαίνει πως το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων είναι χαμηλότερο από 25 ανά 100.000 πληθυσμού.

Παράλληλα με «πράσινο» έχουν χρωματιστεί η Ήπειρος, η Κρήτη και μεγάλο μέρος της νησιωτικής Ελλάδας στον αναθεωρημένο χάρτη, κάτι που δίνει «ανάσα» σχετικά με την πορεία της COVID-19 στη χώρα μας.

Η υπόλοιπη Ελλάδα, πλην της Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκεται στο «κόκκινο», είναι χρωματισμένη «πορτοκαλί», μαζί με τη Φινλανδία, μεγάλο μέρος της Νορβηγίας και την Κορσική.

Όλη η υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται στο «κόκκινο», δηλαδή καταγράφονται πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως μόνο μια μικρή επαρχία της νότιας Νορβηγίας βρίσκεται επίσης στο «πράσινο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη συντονισμένη προσέγγιση των χωρών της ΕΕ.

Το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας καταγράφηκαν 47 νέοι θάνατοι και 510 κρούσματα της COVID-19, τα 179 εκ των οποίων στην Αττική και 65 στη Θεσσαλονίκη.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2446)
Tags:
μέτρα ασφαλείας, μέτρα προστασίας, νέα μέτρα, Μέτρα, απαγόρευση κυκλοφορίας, lockdown, διασωληνωμένοι, ασθενής, θάνατοι, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα σήμερα, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK