06:28 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1067)
0 01
Βρείτε μας

Στο lockdown και την προσεκτική άρση του έστρεψε την προσοχή του ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στις προσπάθειες εξόδου της χώρας μας από το lockdown εστίασε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γώγος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις κόκκινες περιοχές της χώρας μας, που, όπως τόνισε, εναλλάσσονται, καθώς και στην αύξηση της κινητικότητας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου που ήταν της τάξης του 20% – 30%.

Πάντως, επεσήμανε πως οι καμπύλες εξέλιξης της πανδημίας δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στον ανανεωμένο χάρτη του ECDC.

Μάλιστα, ο ειδικός έσπευσε να συμπληρώσει πως καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, ενώ εξέφρασε τους φόβους του για πιθανή αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι τα δημοτικά δεν φαίνεται πως αποτελούν πρόβλημα, συμπληρώνοντας πως αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή για να αξιολογήσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και το μερικό άνοιγμα καταστημάτων του λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο του click away.

Θέμα:
Lockdown (1067)
Tags:
μέτρα προστασίας, Μέτρα, καταστήματα, λιανεμπόριο, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, click away, Χαράλαμπος Γώγος, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα, κορονοϊός, COVID-19, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK