22:42 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1121)
0 11
Βρείτε μας

Η επανέναρξη της λειτουργίας των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των ειδικών σχολείων αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και απαιτείται κωδικός για τη μετακίνηση.

Με τις αρχές να αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, γίνεται αμέσως κατανοητό πως και η μετακίνησή τους από και προς τα σχολεία, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους ενήλικες που θα τα συνοδεύουν, θα απαιτείται και το απαραίτητο δικαιολογητικό, στο πλαίσιο των μέτρων περί περιορισμού των μετακινήσεων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολικά κτίρια, αφορά τα νηπιαγωγείαδημοτικά και ειδικά σχολεία.

Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως, μέσω τηλεκπαίδευσης, με την ημερομηνία έναρξης να είναι η σημερινή ημέρα, αφού σύμφωνα και με  εγκύκλιο που έχει σταλεί ήδη προς τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Ο κωδικός SMS στο 13033 για τη μετακίνηση γονιών

Οι μετακινήσεις από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, θα πραγματοποιούνται με τον τρόπο που είχε εφαρμοστεί και την τελευταία φορά.

Οι γονείς θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 για τη μεταφορά μαθητών στο σχολείο και ο κωδικός που θα πρέπει να χρησιμοποιούν, είναι ο αριθμός 4, ο οποίος εμπίπτει στην κατηγορία «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Το SMS στο 13033 πρέπει να γράφει τα εξής:

4 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Επίσης, απαιτείται συμπληρωμένη βεβαίωση μετακίνησης μαθητή που θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.

Η βεβαίωση μετακίνησης μαθητή σε PDF και WORD

Η μεμονωμένη μετακίνηση μαθητή είναι επίσης εφικτή με τη συμπλήρωση της σχετικής βεβαίωσης κίνησης.

Η βεβαίωση μετακίνησης ανήλικου μαθητή (WORD)

Η βεβαίωση μετακίνησης ανήλικου μαθητή (PDF)

Σημειώνεται ότι οι σχετικές φόρμες και πληροφορίες υπάρχουν και στο forma.gov.gr.

Θέμα:
Lockdown (1121)
Tags:
έντυπα, βεβαίωση, μήνυμα, SMS, κωδικός, μετακίνηση, Υπουργείο Παιδείας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK