05:00 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2446)
0 01
Βρείτε μας

Για τα μέτρα αποτροπής διασποράς του κορονοϊού μίλησε ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας τις πιθανές συνέπειες των παραβάσεών τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ως «πολύ λυπηρές» χαρακτήρισε τις εικόνες των Θεοφανείων ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς όπως ανέφερε «η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό, κι όχι την υγεία των ανθρώπων». Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι ενδέχεται να πληρώσουμε αυτές τις «εικόνες υπερμετάδοσης».

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε τις συνέπειες των εορταστικών ημερών και πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο» διευκρίνισε.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι είναι πιθανό να ληφθούν πρόσθετα μέτρα «κάποια στιγμή» λόγω των Θεοφανείων και θα πρέπει «να είμαστε έτοιμοι» για το ενδεχόμενο αυτό.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο ειδικός ισχυρίστηκε ότι περίπου στα μέσα Ιανουαρίου θα μπορούμε να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και «θα αποφασίσουμε για τις υπόλοιπες βαθμίδες του σχολείου» αναφερόμενος σε Γυμνάσια και Λύκεια. Επιπλέον, όπως είπε, υπάρχει και η περίπτωση να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου.

Έτσι, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι όσοι δεν ανήκουν στη λίστα σοβαρών νοσημάτων πρέπει να πάνε στο σχολείο, στη δουλειά τους, πάντοτε βέβαια με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης. 

Καταληκτικά, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή όσον αφορά τα μέτρα και τη λειτουργία της κοινωνίας. 

«Επί παραδείγματι στην Ισπανία τα καταστήματα της εστίασης λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα επιτρέποντας μια μικρή λειτουργία» είπε ο επιδημιολόγος.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως είναι «μάλλον αντίθετος» με την τοποθέτηση του «όσο πιο πολλά μέτρα τόσο πιο καλά». Όπως ισχυρίστηκε, η παράταση ενός αυστηρού lockdown είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει να κρατάει πολύ. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2446)
Tags:
Θεοφάνεια, COVID-19, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK